Finsk chancemisbrug kostede dyrt i kæmpefiasko

: Bold.dk | 2023-10-17 | 20:30:26
Hele artikel om Finsk chancemisbrug kostede dyrt i kæmpefiasko findes på Bold.dk
Det lignede drømmescenariet for Danmark, da Kasakhstan et kvarter før tid udlignede mod Finland, som ellers havde totaldomineret. Ligesom mod Danmark gjorde kasakherne det onde ved Finland, da Bakhtiyor Zaynutdinov tog målrekorden for Kasakhstan med to mål og en 2-1-choksejr i Helsinki. I den direkte duel om tredjepladsen - og et muligt ryk ind mod den kvalifikationsgivende andenplads - skulle Finland og Kasakhstan op mod hinanden tidligt tirsdag i Gruppe H´s ottende runde. Med en sejr kunne begge mandskaber lægge sig op på siden af Slovenien og Danmark, men mest interessant med danske briller var naturligvis muligheden for en uafgjort mellem de to nationer. I tilfælde af pointdeling kunne Kasper Hjulmands tropper nemlig selv sikre EM-billetten med en sejr i San Marino. Det var en kamp, hvor begge havde alt at spille for på papiret, men det var klart finnerne der ville mest, og de var også tæt på ad et par omgange i kampens indledende fase. Efter et kvarter var der appeller for et straffespark efter hånd på bolden i Kasakhstans felt, og i efterspillet til det følgende hjørnespark var Teemu Pukki millimeter fra at gøre det til 1-0 for hjemmeholdet. Nikolai Alho var ligeledes tæt på halvvejs i halvlegen, da han brændte en stor chance. Finland var uden tvivl mest sultne, og da Robert Taylor kort før den første halve times spil fik chancen fra distancen på et frispark, kunne Inter Miami-kanten hamre den ind fra distancen til 1-0. Det var ikke Igor Shatskiys mest overbevisende indgreb i Kasakhstan-buret, og en gengivelse viste, at han stod for dårligt placeret på stregen til at redde bolden, trods han havde en parade på. Der stod Finland på det hele overfor et sløvt og ugideligt Kasakhstan-hold, men stillingen var kun på 1-0 ved pausefløjtet. Zaynutdinov vendte bægeret og tog rekord Kampbilledet i anden halvleg lignede i grove træk det fra de første tre kvarter. Kasakherne havde svært ved at få bygge op efter første berøring, og Finland var i stedet tæt på at øge ad flere omgange ved først Teemu Pukki og siden Daniel Hakans. Der var enkelte kasakhiske angreb, der gav lidt sved på panden hos Lukas Hradecky, og midtvejs i halvlegen var kaptajn Askhat Tagybergen bragede til bolden fra 35 meters afstand, og den blev taget af overliggeren. Målet udeblev dog fortsat, men sparket fra distancen bevidnede om den trussel, gæsterne stadig besad. Et kvarter før tid skulle Kasakhstan få foræret den største chance af slagsen, da et VAR-tjek fastslog, at bolden blev headet ned på Richard Jensens arm i en unaturlig position, og dermed var straffesparket en realitet. Bakhtiyor Zaynutdinov fik chancen fra ellevemeterpletten, og med et hårdt spark midt i målet kunne han udligne til 1-1 og samtidig indtage en delt førsteplads som sit lands mest scorende nogensinde. Han tog skam også rekorden egenhændigt i kampens allersidste minut. Et hjørnespark af Ramazan Orazov blev mødt af den 25-årige Besiktas-spiller, som stangede bolden over i det fjerne hjørne af målet, og så kunne jublen bryde ud hos den tidligere sovjetnation. Dermed venter der Kasakhstan en skæbnekamp mod Slovenien om andenpladsen, mens Finland efterhånden har udspillet deres chance for kvalifikation til EM.