Belgisk supersub reddede næsten Jelert-fejl

: Bold.dk | 2024-08-21 | 23:20:24
Hele artikel om Belgisk supersub reddede næsten Jelert-fejl findes på Bold.dk
Elias Jelert begik en kostbar fejl tre minutter inde i sin startdebut for Galatasaray, før Michy Batshuayi fik rettet op på det med to mål på fem minutter. Et sent straffespark gav dog Young Boys en 3-2-sejr i en underholdende affære. Galatasaray er erklæret målsatte på at få Champions League-fodbold til Istanbul, og de tyrkiske mestre skulle onsdag aften tage det første spadestik i den sidste kamp før gruppespillet. Overfor dem stod schweiziske Young Boys, som lagde græs til opgøret i Bern, mens der var to danskere i startelleveren for gæsterne i form af Victor Nelsson og Elias Jelert. Det var første gang for Elias Jelert, men det skulle vise sig at blive en start af dem, danskeren nok helst vil glemme. Elias Jelert blev således presset i en situation, hvor han fra højre back fik blokeret sin aflevering fremad, og det gav Young Boys mulighed for en giftig omstilling. Her var schweizernes Joel Monteiro kynisk og straffede gæsterne med målet 1-0, der løb igennem Galatasarays venstreside, og hvor målmand Fernando Muslera nok også burde have gjort mere. Selvsamme Muslera så ikke alt for heldig ud, da Joel Monteiro i den anden ende af halvlegen øgede til 2-0, da et udspark fra den indskiftede reservekeeper Marvin Keller blev forlænget i fødderne på angriberen, der afsluttede ved den nærmeste stolpe. Muslera havde handsken på, men det var ikke nok til at afvise bolden Derfor var pausestillingen 2-0 til Young Boys. Fantomindskiftningen Batshuayi Det gik gradvist bedre for Galatasaray efter pausen, hvor Mauro Icardi fik en stor chance efter fem minutter. Det var dog en anden angriber - navnlig Michy Batshuayi - som kom på banen for Elias Jelert og havde indflydelse fra første fløjt. På hans allerførste aktion dukkede han op bagerst i feltet på et hjørnespark og prikkede en bold i nettet til 1-2, og håbet levede for Galatasaray. Fire minutter senere var den 30-årige belgier igen øjeblikkets mand. Fra kanten af feltet bankede han på mål, og der var ikke noget at gøre for Keller, som måtte sande, at 2-2 var en realitet. Der lå et femte mål i luften, og det faldt også til allersidst for Filip Ugrinic fra ellevemeterpletten. Forinden var Abdulkerim Bardakci gået ned i, hvad der lignede en heroisk aktion, men den tyrkiske landsholdsstopper tog hånden i brug, og selvom han protesterede voldsomt, blev der givet straffespark til Young Boys, mens Bardakci så rødt for sin anden advarsel. En hård skæbne for de ellers bravt kæmpende tyrkere. Det sluttede med en 3-2-sejr til Young Boys, som nu skal til Istanbul og forsøge at krige en plads i ligaspillet hjem