Send os dit RSS links: staff (æ) dailynews.dk | Hjemmesiden er til salg! Send et email

Højbjerg-assist i dramatisk Tottenham-triumf

( Alt om Sport )
: Bold.dk | 2023-04-08 | 18:30:25
Hele artikel om Højbjerg-assist i dramatisk Tottenham-triumf findes på Bold.dk
Pierre-Emil Højbjerg leverede assisten til sejrsmålet i 2-1-sejren over Brighton i en kamp, hvor begge managers fik rødt kort i anden halvleg. På London Stadium var der lagt op til et stort opgør i kampen om de europæiske pladser, da Tottenham tørnede sammen mod én af sæsonens helt store overraskelser fra Brighton. De to mandskaber lå inden opgøret på henholdsvis nummer fem og seks med fire point imellem sig. Derfor var der vigtige point på spil. Tottenham fik en perfekt start efter ti minutter, da de bragte sig i front på noget af et kongemål. Heung-min Son modtog bolden på sin vanlige venstrekant og trak ind i banen, hvor han med et kort aftræk curlede bolden over i det lange hjørne uden chance for Jason Steele i Brighton-målet. Son skrev med sin scoring historie, da han blev den første asiat til at score 100 Premier League-mål. Scoringen afskrækkede dog ikke gæsterne, der hurtigt bed fra sig og fik kuglen i nettet efter 17 minutter, men Mitoma brugte hånden i sin tæmning, og dermed blev målet underkendt. Efter 27 minutter tvang Alexis Mac Allister Hugo Lloris ud i en fin redning, da argentineren trykkede af fra kanten af feltet. Få sekunder efter Moises Caicedo var tæt på at straffe for Højbjergs sløseri i forsvaret, men afslutningen tog indersiden af stoplen. Brighton følte måske, målet var inden for rækkevidde, og deres fornemmelse havde de også ret i. For med under et kvarter igen headede Lewis dunk gæsterne tilbage i opgøret efter et hjørnespark. I anden halvleg begyndte tingene at spidse til. Endnu engang fik Brighton annulleret et mål på en kontroversiel kendelse, da Danny Welbeck skud mod mål blev rettet af Alexis Mac Allister. Men scoringen blev underkendt, da Mac Allister havde hånd på. Om den kendelse blev for meget på trænerbænken var ikke til at vide, men pludselig opstod der dramatik mellem de to trænere, der røg i totterne på hinanden. Tumulten endte med, at Roberto De Zerbi og Cristain Stellini begge modtog et rødt kort. Inde på banen var det dog Tottenham, der løb med det hele, og det var med en dansker i fokus. For Pierre-Emil Højbjerg blev sendt i dybden af Son, og danskeren fandt en helt fri Harry Kane inde i feltet, der kanonerede sejrsmålet i kassen. Trods et stort Brighton-pres i slutminutterne blev det ikke til endnu en udligning. Tottenham vinder med 2-1 og ligger afstand til netop Brighton om de europæiske pladser.