FCK tromlede Breidablik trods chokstart

: Bold.dk | 2023-08-02 | 22:20:28
Hele artikel om FCK tromlede Breidablik trods chokstart findes på Bold.dk
FC København er klar til tredje runde i Champions League-kvalifikationen, efter holdet slog Breidablik med 6-3 i onsdagens returkamp. Det samlede resultat blev således 8-3 til FCK.  Parken dannede onsdag aften rammen for opgøret mellem FC København og Breidablik.  Her tørnede de to hold sammen i den afgørende returkamp om avancement til tredje runde i Champions League-kvalifikationen.  FCK vandt sidste uges opgør på Island med 2-0, og derfor stod løverne med de bedste kort på hånden forud for startfløjt i nationalarenaen. Sløj FCK-startOm det var det gode udgangspunkt, der spillede løverne et puds, er ikke til at sige, men ikke desto mindre kom Jacob Neestrups tropper skidt fra start.  Fejlafleveringer og sjuskede tæmninger førte til flere farlige situationer, og efter ni minutters spil fik det konsekvenser. Breidabliks offensivspiller Jason Dadi Svanthorsson modtog en høj pasning, som han flugtede over i det lange målhjørne fra en spids position i hjemmeholdets felt.  En chokstart for FCK, mens de islandske gæster for alvor havde blod på tanden.  Breidablik fortsatte med at volde FCK problemer, og islændingene havde optræk til flere lovende situationer.  Gæsterne havde eksempelvis udsigt til en særdeles lovende kontramulighed i det 25. minut, men et elendigt træk betød, at den gunstige situation løb ud i vasken.  Tre kasser på fire minutterEfter 29 minutters spil valgte Jacob Neestrup at pille midtbanespilleren William Clem ud til fordel for offensivspilleren Elias Achouri. Udskiftningen blev starten på en forrygende periode for FCK, der i det 33. minut fik udlignet til 1-1 på et veludført direkte frispark af Diogo Goncalves.  To minutter senere lå bolden atter i Breidabliks mål. 2-1-scoringen blev sat ind af Elias Achouri, der køligt lagde bolden over i det lange målhjørne efter fornemt oplæg af Diogo Goncalves, der for alvor havde fundet niveau. Kort efter Achouris mål blev skidt til værre for de islandske gæster. Jordan Larsson og Orri Oskarsson satte et par hurtige kombinationer sammen, hvorefter Larsson driblede en mand og køligt chippede i mål fra en spids vinkel.   Stillingen var således gået fra 0-1 til 3-1 på bare fire minutter, hvor tingene for alvor klikkede for FCK.   Løverne fortsatte dominansen, og som om de tre lynscoringer ikke var nok, lykkedes det også for Orri Oskarsson at udbygge føringen kort før pausefløjt.  Målfest fortsatteI pausen valgte Jacob Neestrup at foretage tre udskiftninger, hvoraf den mest opsigtsvækkende var Elias Achouri, der blev pillet ud efter blot 16 minutter på banen.  Det ændrede dog ikke på, at hjemmeholdet fortsatte, hvor de slap. Anden halvleg var blot to minutter gammel, da Orri Oskarsson scorede til 5-1 med et frækt lob.  Fire minutter senere fik Breidablik puttet et plaster på såret med en 2-5-reducering. Målet var en anelse heldigt, idet angriberen Kristinn Steindorssons skud tog en afretning på Valdemar Lund og derfor snød Kamil Grabara i FCK-målet.  Kort efter var FCK på spil igen, og endnu en gang var det Orri Oskarsson, der stjal fokus.  Det islandske angrebstalent drev på egen hånd gæk med Breidablik-forsvaret og sendte efterfølgende bolden i kassen med en sublim afslutning, som fuldendte hans hattrick i kampen.  Stillingen var således 6-2 til FCK efter 56 minutters spil, og dermed havde Jacob Neestrups tropper solid kurs mod avancement i Champions League-kvalifikationen.  Tempoet faldtGrundet FCK´s komfortable føring faldt tempoet i kampen. Indskiftede Roony Bardghji havde et udmærket skud fra distancen, der dog blev pillet af Anton Einarsson i Breidablik-målet.  Gæsterne reducerede til 3-6 med et kvarter tilbage. Det var wingbacken Höskuldur Gunnlaugsson, der stod for scoringen, som blev sat ind på et direkte frispark.  Mod kampens slutning blev spillet mere og mere usammenhængende, og det var kun et par gode individuelle aktioner, der førte til halve chancer.  I sidste ende sluttede opgøret med en 6-3-sejr til FCK, som dermed snuppede en sammenlagt 8-3-sejr over Breidablik efter de to kampe.  Det betyder, at FCK nu er videre til tredje runde i Champions League-kvalifikationen, hvor Sparta Prag venter. Første opgør mellem de to klubber spilles på tirsdag den 8. august i Parken med kampstart klokken 20:00.