Send os dit RSS links: staff (æ) dailynews.dk | Hjemmesiden er til salg! Send et email

Dolberg på tavlen igen: Seks vilde minutter gav Anderlecht sejr

( Alt om Sport )
: Bold.dk | 2024-02-18 | 21:30:26
Hele artikel om Dolberg på tavlen igen: Seks vilde minutter gav Anderlecht sejr findes på Bold.dk
Anderlecht var bagud ved pause, men tre mål på seks minutter kort inde i anden halvleg vendte kampen på hovedet, da danskerholdet slog St. Truiden med 4-1. Søndag skulle Anderlecht forsøge at holde trit med den belgiske ligas tophold, Union St. Gilloise, der tidligere på dagen havde slået Kortrijk 3-1. Hjemme på Lotto Park tog Brian Riemers mandskab imod St. Truiden, der ligger midt i tabellen. Tre danskere havde fundet vej til Bruxelles-klubbens startopstilling. Kasper Schmeichel, Anders Dreyer og Kasper Dolberg var alle med i startelleveren. Der gik ikke længe, før Anderlecht fik smidt en kold spand vand i hovedet i søndagens opgør. Efter ni minutter fik norske Kristian Arnstad en uheldig hovedrolle, da han helkiksede en aflevering tæt på eget mål og gav gæsterne en gylden mulighed for at komme foran. Den mulighed forpassede Jarne Steuckers ikke, da han rundede Schmeichel i Anderlecht-målet og flot sendte St. Truiden i front. Derfra tog Brian Riemers mandskab over. Anderlecht sad på spillet, og holdet havde også flere fine chancer for at sparke udligningen i mål. Arnstad var tæt på at gøre skaden god igen efter 28 minutter, men nordmandens afslutning sneg sig lige forbi målet. Dolberg havde også flere muligheder, hvor St. Truiden-forsvaret dog var vågne, mens Ander Dreyer efter 36 minutter kun kunne takke sig selv for at han ikke fik scoret.  Skarpheden manglede, og Brian Riemer og resten af Anderlecht-holdet måtte gå til pause bagud. En, to, tre på seks minutterPiben fik dog meget hurtigt en anden lyd efter pausen. Efter 54 minutter havde hjemmeholdet vendt kampen på hovedet og var kommet foran. Med to. Indenfor seks minutter fandt Anderlecht nemlig målet hele tre gange. Efter 50 minutter hoppede Thorgan Hazard højest og headede udligningen ind. To minutter senere lagde Mario Stroeykens køligt bolden i mål med indersiden. Lidt mere end fem minutter efter Hazards mål kom en af holdets mange danskere på tavlen. Kasper Dolberg blev spillet fri i feltet, og den danske angriber skuffede ikke. Dolberg var sikkerheden selv, da han scorede med højrefoden til 3-1 og noterede sig for sit 12. sæsonmål. Ja, og så var det i øvrigt Anders Dreyer, som stod for assisten. Anderlecht spillede flot fodbold efter pausen. Hurtige, præcise afleveringer gjorde det svært for gæsterne at følge med. Dreyer var også tæt på selv at komme på tavlen, da han efter 70 minutter var lige ved at passere St. Truidens japanske keeper Zion Suzuki, der dog flot holdt bolden på den rigtige side af stregen. Med et kvarters tid tilbage lukkede og slukkede Luiz Vazquez ballet, da han på et straffespark scorede kampens sidste mål til stillingen 4-1. Med sejren er Anderlecht nu kun 11 point efter St Gilloise i kampen om det belgiske mesterskab. Med til historien hører det dog, at Schmeichel og co. har en kamp i hånden, og at holdenes pointtotal halveres, når turneringen går ind i slutspillet. St. Truiden ligger på niendepladsen med 34 point.