Farvel Finland: Wales på vej mod tredje EM

: Bold.dk | 2024-03-21 | 22:50:28
Hele artikel om Farvel Finland: Wales på vej mod tredje EM findes på Bold.dk
Wales vandt helt fortjent med 4-1 over Finland, og dermed er waliserne nu blot en sejr over Polen fra at kvalificere sig til EM for tredje gang i træk. Både Wales og Finland jagtede en plads i playoff-finalerne, hvor en ny EM-plads er på spil. Wales kan med kvalifikation komme til EM for tredje gang i træk, mens det for Finland ville være anden gang. Begge mandskaber fejlede i deres EM-kvalifikationsgrupper, da Wales måtte tage til takke med en tredjeplads i gruppe med Tyrkiet og Kroatien, mens Finland blev slået af Danmark og Slovenien i deres gruppe. Derfor var torsdag sidste udkald i semifinalen, som skulle afgøres over en kamp Den blev spillet i Cardiff, og Wales udnyttede hjemmebanefordelen til at presse på fra start. Og bare lidt mere end to minutter inde i opgøret bragte Southamptons David Brooks værterne i front. Lukas Hradecky reddede ellers fint et forsøg fra Harry Wilson, men Brooks var hurtigst over returen og sparkede den ind i nettet. Initiativet blev herefter overladt til finnerne, men med otte minutter til pause var det Wales, der slog til igen. Neco Williams tog sig af et frispark på kanten af feltet, og på flotteste vis sparkede han kuglen helt op i det højre hjørne. Finland og Teemu Pukki fik dog slået tilbage kort før pausen, da den tidligere Brøndby-angriber på vanlig vis fandt det rigtige hul i dybden og satte bolden sikkert i mål. Men Finlands håb blev på ny slået til jorden bare få minutter inde i anden halvleg. Her endte en bold efter et frisparksindlæg ved Tottenhams Brennan Johnson, som tæt under mål kunne sparke bolden i et næsten tomt mål til 3-1. Elleve minutter før tid lignede det så, at Wales fik sat det endelige dødsstød ind. Ben Davies headede lige akkurat bolden over stregen, men da Lukas Hradecky blev forstyrret af en walisisk spiller i en offside-position, blev målet annulleret. Med små fem minutter igen kom 4-1-målet så alligevel, da den tidligere Manchester United-kant Daniel James fik en friløber. Her afdriblede han nemt Hradecky, og puttede bolden i det tomme mål. Inden den tredje EM-billet i træk er helt i hus, skal Wales slå Polen på tirsdag, som vandt med hele 5-1 over Estland. Hvem af de to, der får hjemmebane i opgøret, afgøres ved lodtrækning. Vinderen af playoff-finalen ryger i den stærke gruppe D ved EM, hvor Frankrig, Holland og Østrig venter.