Inter sikrer Serie A-guld med derbysejr

: Bold.dk | 2024-04-22 | 23:10:23
Hele artikel om Inter sikrer Serie A-guld med derbysejr findes på Bold.dk
Inter vandt mandagens Milano-derby med 2-1 over AC Milan, og holdet kan således kalde sig for Serie A-mester anno 2024.  Inter sikrede mandag aften mesterskabet i Serie A, da holdet slog AC Milan med 2-1. Kampens første kvarter foregik med mange dueller, stor intensitet og flere spilstop grundet klammeri mellem de to holds spillere. Det var således tydeligt, at der var meget på spil i Milano-derbyet, der selvsagt altid har en stor betydning grundet klubbernes rivalisering. Første scoring faldt efter 18 minutters spil. Her udnyttede Inter et hjørne til at bringe sig i front. Benjamin Pavard steg til vejrs ved forreste stolpe og snittede bolden videre til Francesco Acerbi, der fra en position bagerst i Milan-feltet stangede bolden i mål. Målet frigjorde hele affæren, der åbnede sig mere og mere op. Der var optræk til chancer i begge ender, og mod slutningen af første halvleg kom begge målmænd på overarbejde. Det forblev dog uden yderligere scoringer, og derfor var stillingen 1-0 til Inter ved pausefløjt. I anden halvleg skulle der kun gå fire minutter, før nettet kom til at blafre. Det var Inter, der udbyggede føringen på mål af angriberen Marcus Thuram. Franskmanden viste stor fysik og afsluttede efterfølgende smart i det korte målhjørne, hvilket snød Mike Maignan i Milan-målet. 2-0-føringen betød, at Inter for alvor var på guldkurs. Som kampen skred frem, kom holdet længere og længere tilbage på egen banehalvdel, og det fik konsekvenser. For i det 80. minut lykkedes det for Milan at reducere til 1-2 på mål af Fikayo Tomori, der udnyttede en løs bold i Inters felt. Flere Inter-spillere appellerede for offside, men VAR fandt ingen beviser for at annullere scoringen. Mod slutningen pressede Milan på at for at få udlignet, men Inter holdt stand og kørte den smalle sejr i hus. Kort før slutfløjt var der for alvor drama, da Theo Hernandez og Denzel Dumfries røg i totterne på hinanden. Begge spillere fik et direkte rødt kort. Kort efter blev også Davide Calabria udvist.  Frustrationerne ændrede dog ikke på 2-1-resultatet og dets store betydning. For de tre point betyder, at Simone Inzaghis mandskab ikke længere er til at nå i toppen af Serie A. Inter har 86 point efter 33 kampe og et forspring på 17 point ned til AC Milan på andenpladsen. Klubben kan således kalde sig for Serie A-mestre med fem runder tilbage af sæsonen. Det er desuden Inters 20. Serie A-mesterskab.