Festen er afblæst: AaB glippede tidlig oprykning

: Bold.dk | 2024-04-25 | 20:40:25
Hele artikel om Festen er afblæst: AaB glippede tidlig oprykning findes på Bold.dk
AaB missede torsdag muligheden for allerede at sikre sig oprykning, da de løb ind i et 1-2-nederlag ude mod Fredericia. Der var lagt op til den helt store fest, da AaB torsdag aften skulle spille i NordicBet Liga.  En sejr mod FC Fredericia ville nemlig betyde, at nordjyderne i næste sæson igen vil være at finde i Danmarks bedste fodboldrække. Opgøret fandt sted på Monjasa Park, hvor der i bedste danske forårsstil var koldt og regnende. Kampen fik en meget livlig start. Der var ikke engang gået 60 sekunder, før gæsterne havde haft to kæmpe muligheder for at sparke sig i front. Melker Widell sendte Mathias Jørgensen i dybden, men hans afslutning blev blokeret og endte lige tilbage i fødderne på Widell. Svenskeren kunne dog ikke få kontrol over bolden, og derfor endte hans afslutning fra en helt fri position i feltet og med Fredericia-keeperen langt ude af sit mål med at sejle forbi højre opstander. Sekvensen ved den gigantiske afbrænder lugtede ikke af Superliga, og det gjorde det heller ikke 12 minutter senere. Dårlig opdækning af AaB-defensiven på et hjørnespark gjorde nemlig, at Mikkel Wohlgemuth kunne sparke Fredericia på 1-0 efter 13 minutters spil. Hele tre AaB´ere lå omkring Wohlgemuth, men alligevel fik han først mulighed for at heade på mål, inden han selv var over returen, som sendte hjemmeholdet i front. Kort før pauseRasmus Thelander og co. fik herefter bedre styr på opgøret, og flere gange måtte Mattias Lamhauge strække sig for at holde Fredericia i front. Men selv om AaB sad mest på bolden, lå hjemmeholdet hele tiden på lur. Josip Posavec, som til kampen var foretrukket over Rody de Boer, var vågen i regnen og viste fin figur, når Fredericia var i angreb. Generelt bød opgøret på masser af chancer, og der kunne sagtens være faldet et, to, tre eller fire mål mere i de første 45 minutter. Fredericia blev ved med at være farlige, når AaB sjuskede eller smed bolden væk. Der lugtede, som kampen skred frem, mere af 2-0 end 1-1, og med få minutter tilbage af første halvleg lossede Emilio Sørensen på overliggeren, men føringen blev ikke udbygget før pause. Eller det troede AaB i hvert fald ikke. Men det fik Frederik Carstensen lavet om på, da han i tillægstiden gjorde det til 2-0 og sendte gæsterne i omklædningsrummet med dybe bekymringsrynker i panden. Sæt i gangAaB skulle fra anden halvlegs start jagte et tidligt mål, og her var Oliver Ross manden, som ramte bullseye for nordjyderne. Kun tre minutter efter, dommeren havde sat opgøret i gang igen, sparkede han nemlig 1-2-reduceringen i mål, og så var spændingen tilbage på Monjasa Park. AaB blev ved med at presse på, hvilket også åbnede op i den modsatte ende. Posavec var dog opmærksom hver gang, og det var han også nødt til at være.  Det var nemlig, som om Fredericia troede mere på sine chancer, som ofte var farligere end gæsternes.  Efter 69 minutter kom AaB tæt på en udligning via en Fredericia-spiller, men hjemmeholdet slap med skrækken. Selv om gæsterne gerne ville sikre sig oprykning, var kampen ikke liv eller død, hvorfor afslutningen aldrig bød på et helt massivt pres mod værternes mål. I stedet udviklede spillet dig til at være på Fredericias premisser, og selv om AaB stadig ligger meget lunt i svinget til oprykning, var det ikke imponerende at se traditionsklubben være så passive i kampens afslutning.  Dybt inde i overtiden var AaB tæt på udligningen, men bolden strøg tæt forbi mål. Der faldt ikke flere scoringer, og derfor må AaB altså vente lidt endnu, før de officielt kan kalde sig oprykker.  Resultatet betyder, at AaB har 56 point på andenpladsen, mens Fredericia har 44 point. Da der kun resterer fem runder af NordicBet Liga, skal der altså stadig ske noget vildt, hvis ikke AaB er tilbage i Superligaen i næste sæson. Nordjyderne skal forsøge at komme tilbage på sporet mod Hobro i næste runde, mens Fredericia fortsætter jagten på miraklet mod Sønderjyske.