Uskarphed kostede Forest dyrt i City-pligtsejr

: Bold.dk | 2024-04-28 | 19:30:25
Hele artikel om Uskarphed kostede Forest dyrt i City-pligtsejr findes på Bold.dk
Nottingham Forest spillede sig frem til store chancer, men en total mangel på skarphed i de afgørende situationer blev dyrebar for værterne, som blev slået med 0-2 af Manchester City. Presset lå på Manchester Citys skuldre efter Arsenal søndag eftermiddag havde gjort sin del af jobbet for at holde guldkampen i Premier League åben med en 3-2-sejr over Tottenham. De himmelblå fra Manchester skulle til Nottingham mod nedrykningstruede Forest, som kom ud til kampen med fyr og flamme. Efter 24 sekunder fik værterne en stor chance, som Neco Williams burde have omsat til et mål, da han var helt fri inde foran målet efter flot opspil i venstresiden. Hans halvbagte afslutning blev dog clearet, og City slap med skrækken. Forest havde flere afslutninger end de forsvarende mestre gennem første halvleg, hvor også Chris Wood fik en stor mulighed efter hjørnespark kort før pausen. Manchester City skulle lige i gang, og det var heller ikke overraskende, at det blev gæsterne, der åbnede ballet. Et indlæg fra hjørnespark Kevin De Bruyne susede ind i panden på Josko Gvardiol, som nu er noteret for tre mål i Manchester City-trøjen, som alle er faldet i april. Målet var i øvrigt det 23. af slagsen på dødbolde for Nottingham, hvilket gør dem til det dårligste hold i den statistik sammen med nedrykkede Sheffield United. Haaland stemplede ind Chris Wood fik en ny stor chance i det første minut af anden halvleg, og det var generelt et tema for opgøret, at Forest ikke fik omsat sine mange chancer til mål. De pressede ellers på og viste rigtig fine takter, men den sidste skarphed foran målet var der ikke, og det bliver man straffet for, når man står overfor Manchester City. For ganske som det er set før, blev misbruget straffet af de kyniske gæster. 20 minutter før slutfløjtet var det indskiftede Erling Haaland, der stak kniven ind på Nottingham. Nordmanden blev sat op af Kevin De Bruyne og med et par smarte træk, fandt han pladsen i feltet til at sætte den afgørende afslutning ind til 2-0. Det var de første minutter tilbage efter den skade, der har holdt Haaland på tribunen de seneste to Premier League-kampe. Målet satte punktum for kampen, som Nottingham Forest både kunne og burde have fået noget med fra, hvis kynismen havde fulgt med det fine arbejde med at spille sig til chancer. Med sejren rykker Manchester City indenfor et point af Arsenal på Premier Leagues førsteplads. De har fortsat en kamp i hånden.