Historisk: FCK er i Champions League for andet år i træk

: Bold.dk | 2023-08-30 | 23:20:25
Hele artikel om Historisk: FCK er i Champions League for andet år i træk findes på Bold.dk
FC København bookede onsdag aften billetten til Champions League-gruppespillet, da klubben spillede 1-1 med Rakow Czestochowa i playoff-returen. Det samlede resultat blev således 2-1 til løverne. Parken var fyldt til randen, da FCK onsdag aften tog imod Rakow Czestochowa i den afgørende playoff-kamp om at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet. Løverne gik på banen med en 1-0-sejr i bagagen fra første opgør i Polen og havde således gode kort på hånden i forhold til avancement. Kampens vigtighed afspejlede sig fra første fløjt i tempoet, der var langsomt, fordi begge mandskaber så hinanden an. Rakow tog initiativet, og modsat første opgør var polakkerne klart mest på bolden. Efter 20 minutters spil truede gæsternes midtbanespiller Giannis Papanikolaou med en halvflugter, men bolden gik over mål. Da kampuret rundede en halv time, var boldbesiddelsen 61/39 i Rakows favør, men ud over halvflugteren fra Papanikolaou havde det polske hold ikke været yderligere farlige. Det samme gjaldt for FCK, der generelt stod langt tilbage og afventede muligheden for at slå kontra. Vanvittigt Vavro-målMan sad med fornemmelsen af, at der skulle et mål til at få liv i den halvkedelige affære, og efter 35 minutters spil kom det så ud af det blå. FCK´s stopper Denis Vavro tog chancen fra distancen og knaldede bolden i mål med en hammer af en halvflugter. Den pludselige afslutning fra 35 meter snød Rakow-keeperen Vladan Kovacevic, der i skud-øjeblikket tog et skridt til den forkerte side og derfor ikke kun nå at få lappen på læderet. Kort før pausefløjt var angriberen Jordan Larsson tæt på at udbygge FCK´s føring, men svenskerens afslutning tog overliggeren. Stillingen ved pausefløjt var således 1-0 til FCK, der for alvor havde kurs mod Champions League-gruppespillet. Københavnsk kontrolMens Rakow virkede stressede efter pausen, havde FCK en enorm ro i sit spil. Efter 54 minutters spil kombinerede hjemmeholdet sig frem til en stor chance, da højrebacken Elias Jelert sendte et indlæg ind til offensivprofilen Diogo Goncalves. Portugiserens lovende skud tog en afretning og endte hos Mohamed Elyounoussi, der desværre for FCK skød et stykke over mål. Efter en times spil blev Elyounoussi og Jordan Larsson pillet ud til fordel for Elias Achouri og Andreas Cornelius. Stolpen i vejenRakow forsøgte ihærdigt at lægge et pres på FCK, men det var svært for gæsterne at lirke hjemmeholdets solide defensiv op. Det var tæt på at lykkes i det 67. minut, hvor offensivspilleren Vladyslav Kochergin skød på mål fra distancen efter en hjørnesparks-kombination. Til FCK´s held gik bolden på stolpen i stedet for i mål. Som kampen skred frem, blev Rakows pres mere og mere usammenhængende, og det gjorde, at FCK forholdsvis problemfrit kunne spille rundt om gæsterne. Spænding til sidstDet lignede længe, at FCK ville køre sejren sikkert i hus, men med tre minutter tilbage af den ordinære spilletid fik Rakow udlignet til 1-1 på mål af indskiftede Lukasz Zwolinski. Scoringen gjorde, at de polske gæster blot havde brug for et mål mere til at bringe lighed i den samlede stilling. Rakow lagde et tungt pres på FCK, der kæmpede med næb og kløer for at holde 1-1-resultatet. I sidste ende lykkedes det for løverne at holde stand og dermed booke billetten til Champions League, idet de to playoff-opgør endte med en samlet 2-1-sejr til københavnerne.  Skriver dansk CL-historieFCK´s avancement er en historisk bedrift, da det er første gang nogensinde, at en dansk klub kvalificerer sig til Champions League to år i streg. Det er i øvrigt sjette gang, at FCK formår at komme med i den prestigefyldte turnerings gruppespil. Torsdag aften klokken 18:00 finder løverne sine modstandere, når UEFA afholder lodtrækning til grupperne.

: Bold.dk | 2023-08-30 | 23:20:25 | Sæt ind i Twitter | Sæt ind i Facebook

Kommenter » " Historisk: FCK er i Champions League for andet år i træk "

Tengstedt kom på tavlen i Verona-sejr

Djokovic raser over dopingskandale   Hustruen alvorligt syg: Det føles skamfuldt   Så du det? Stiktosset Tour-rytter med sjov de   Vietnam anklages for at anvende omstridt Pred   Efter milliardtab: Formand trækker sig fra Sv   Omfattende strand-hærværk: - Har aldrig oplev   Rapport afslører højt antal af krænkelser i n     To små franske bjerglandsbyer har skabt Frank   ERP-leverandør med opkøb for fem milliarder /   Pige holdt fanget i ti år: Nu er hun fri   Goldman Sachs trækker i land på detailsatsnin   Stoke låner i Bournemouth: Allen-erstatning   Fransk politi slår hårdt ned på prostitution   Live: En af de store EM-helte er blevet overh   Prognoser: SF smadrer S   Blotter på spil på kirkegård   Pogba reagerer: Endelig er mareridtet slut   Mette F. om egne ord: - Jeg har IKKE sagt det   Skipper-selvmål og Torp-kasse i Sarpsborg-sej   Pensionskasser overvejer at trække sig fra Ki   FCK accepterer straf: Aldeles uacceptabel opf   Institution på Nørrebro reklamerer med »en tr   14 danskere er skyld i, at Kasper Hjulmands m   Zhenja er flygtet til Gentofte: »Jeg har alle   Coloplast skuffer på salget   Rusland-kritisk præsident genvalgt   29-årig mand forsøgte at bestikke politiet   Vålerenga henter norsk back hjem fra Genk   Selv malkekøerne er kørt i nødstald: Schweizi   Danske Bank ser 3-procentlånet nærmer sig